Retiro Beef Pares cu Chicharon Bulaklak
Vrei să faci ceea ce este considerat de mulți cel mai faimos și autentic tip de beef pares? Dacă răspunsul este da, poate că ar trebui să încerci această rețetă de retiro pares.
Restaurantul Filipino Retiro Beef Pares cu Chicharon Bulaklak
Restaurantul care a inspirat această rețetă funcționează aparent din anii 1970. Și atunci, strada pe care puteai găsi acest local se numea Retiro, de aici numele preparatului. Acum, sucursala originală se află pe N.S. Amoranto Street în Quezon City.
Unii spun că acest restaurant este responsabil pentru popularizarea pares-ului așa cum este astăzi. Acest preparat nu este un tip obișnuit de pares; este plăcut dulce, iar aroma anasonului își face cu adevărat simțită prezența. Grosimea tocăniței este perfectă, ceea ce completează tăieturile fine și fragede.
Orez prăjit
- Fă usturoiul prăjit. Acesta va fi folosit pentru orezul prăjit și ca garnitură pentru beef pares. Toarnă ½ cană de ulei de gătit și apoi adaugă 2 căpățâni de usturoi tocate. Pornește focul la mediu. Gătește încet usturoiul până devine auriu. Separă usturoiul prăjit de uleiul de usturoi. Ambele ingrediente vor fi folosite mai târziu.
- Fă orezul prăjit încălzind ¼ cană de ulei de usturoi. Adaugă jumătate din cantitatea de orez gătit (preferabil rămas). Sotează timp de 1 minut, apoi adaugă restul și continuă să sotezi timp de 3 minute. Toarnă sosul de soia și amestecă până când orezul este acoperit uniform. Condimentează cu sare și adaugă 1 lingură de usturoi prăjit. Pune deoparte.
Beef Pares
- Gătește beef pares combinând carne de vită și 1 litru de apă într-o oală sub presiune. Sigilează capacul și gătește sub presiune timp de 12 minute. Eliberează presiunea din oală și pune carnea de vită împreună cu lichidul deoparte. Încălzește uleiul de usturoi rămas într-o oală mare. Sotează ghimbirul timp de 2 minute, apoi adaugă usturoiul și sotează-l timp de 1 minut. Toarnă carnea de vită împreună cu supa. Adaugă sos de soia, sos de stridii și anason stelat. Acoperă oala și las-o să fiarbă. Reduce focul la mic și continuă gătirea timp de 20 de minute. Adaugă zahărul brun și pudra de carne de vită. Ajustează gustul, apoi combină amidonul de porumb cu ½ cană de apă. Amestecă bine și toarnă în oală. Amestecă până când sosul se îngroașă.
- Transferă beef pares, orezul prăjit și chicharon bulaklak în boluri și servește cu usturoi prăjit și ceapă verde tocată.
- Servește. Împărtășește și bucură-te!
Ce să servești cu Retiro Beef Pares cu Chicharon Bulaklak
Asa cum poți vedea, avem deja trio-ul perfect pentru această masă cu orezul, pares-ul și chicharonul.
Ingrediente pentru Orez Prăjit
- Ulei de gătit – Pentru a prăji totul frumos.
- Usturoi – Adaugă multă aromă satisfăcătoare!
- Orez gătit – Ingredientul nostru de bază.
- Sos de soia – Face fiecare fel de mâncare mai irezistibil!
- Sare – Pentru un plus de savoare.
Ingrediente pentru Chicharon Bulaklak
- Grăsime de porc – Devine perfect crocantă când este gătită corect!
- Frunze de dafin uscate – Perfecte pentru aromă.
- Sare – Vrem ca chicharonul nostru să fie sărat!
- Apă – Pentru fiert!
Ingrediente
Ingrediente pentru Beef Pares: - 4 lbs. pulpa de vită tăiată cuburi mari - 5 degete ghimbir tocat - 10 căței de usturoi tocați - 1 lingură pulbere de vită - 5 bucăți de anason stelat - ½ cană sos de soia - 2 linguri sos de stridii - ¾ cană zahăr brun - 3 linguri amidon de porumb - 2 litri apă
Ingrediente pentru orez prăjit: - ½ cană ulei de gătit - 2 căpățâni de usturoi tocați - 5 căni orez fiert - 2 linguri sos de soia - 1 linguriță sare
Ingrediente pentru Chicharon Bulaklak: - 2 lbs. grăsime de porc - 5 frunze de dafin uscate - 2 linguri sare - 1 litru apă
Instrucțiuni
- Pregătește chicharon bulaklak spălând bine grăsimea. Frământă 2 linguri de sare pe toată suprafața. Așează într-o oală de gătit și adaugă 1 litru de apă și 5 frunze de dafin. Acoperă oala și lasă să fiarbă. După ce începe să fiarbă, redu focul la mic spre mediu. Continuă să fierbi până când apa se evaporă complet. Grăsimea ar trebui să fie fragedă. Îndepărtează capacul, aruncă frunzele de dafin și continuă să gătești până când grăsimea se topește și devine crocantă.
- Pregătește usturoiul prăjit pentru orezul prăjit și ca topping. Toarnă ½ cană de ulei de gătit și 2 căpățâni de usturoi tocate. Gătește încet până devine auriu. Separă usturoiul prăjit de ulei.