Chili de Vită în Stil Italian
Această rețetă de chili de vită în stil italian este consistentă, satisfăcătoare și perfectă pentru a hrăni o mulțime! Are toate aromele familiare și reconfortante ale lasagnei, dar este un chili!
Ce este Chili?
Chili este o tocăniță groasă, de obicei puțin picantă, făcută cu ardei, pulbere de chili, carne, roșii și adesea fasole.
Ingrediente în Chili de Vită Stil Italian
Lista ingredientelor poate părea puțin lungă, dar toate componentele sunt cruciale pentru dezvoltarea aromei complete a chili-ului. Iată ce vei avea nevoie:
- Legume: Ulei de măsline, Ceapă roșie, Usturoi, Ardei roșu, Ardei verde, Jalapeno
- Ierburi proaspete: Oregano, Pătrunjel, Busuioc
- Condimente și mirodenii: Sare, Piper, Pulbere de chili, Paprika afumată
- Brânză: Ricotta și Mozzarella
- Carne de vită măcinată: 85/15
- Supă de vită: cu sodiu scăzut
- Roșii tocate la foc
- Sos Marinara: Rao’s este marca preferată
- Fasole Pinto
Aceasta este doar o prezentare generală a ingredientelor necesare pentru această rețetă. Măsurile pentru fiecare ingredient pot fi găsite în cardul rețetei de la sfârșitul acestui post.
Cum să faci Chili
Unul dintre lucrurile mele preferate în legătură cu prepararea chili-ului este dezvoltarea tuturor straturilor de aromă care îl fac atât de bogat și delicios. Iată pașii de bază:
- Sotează legumele și ierburile.
- Rumenește carnea de vită și scurge grăsimea.
- Adaugă ingredientele rămase (cu excepția brânzei) și lasă să fiarbă timp de cel puțin o jumătate de oră până la toată ziua pentru o aromă maximă.
- Cu puțin înainte de servire, presară fiecare bol de supă cu mozzarella și topește în grătar. Asigură-te că bolul este rezistent la cuptor!
Ce toppinguri se pun pe Chili?
Familia mea îi place să-și decoreze chili-ul cu diverse toppinguri, așa că îmi place să pun tot felul de opțiuni și să las pe toată lumea să facă alegerea dorită. Unele dintre toppingurile noastre preferate sunt smântână (sau iaurt grecesc simplu), ceapă tocată, ceapă verde, chipsuri de tortilla sau chipsuri de porumb, și mai multă brânză sau ierburi proaspete.
Ce se potrivește bine cu Chili Italian?
Această rețetă de chili este suficient de consistentă pentru a sta singură ca o masă, dar personal cred că chili-ul ar trebui să fie însoțit de: