tort cu maioneză și ciocolată

tort cu maioneză și ciocolată

Tort de Maioneză cu Ciocolată

prăjitură de ciocolată

Acest Tort de Maioneză cu Ciocolată este un clasic de modă veche pe care familia ta îl va adora!

De ce ne place această rețetă

Ne place cât de umed este acest tort și nu poți gusta maioneza. Multe persoane vor comenta că nu sunt fani ai maionezei, dar ingredientele acesteia, care sunt ulei și ouă, funcționează ca un substitut excelent. Este o rețetă grozavă pentru momentele în care nu ai ouă. Poți adăuga glazură sau pur și simplu presară puțin zahăr pudră pe el.

Alte rețete cu ciocolată

rețete ușoare

Ingrediente

  • 2 căni făină
  • 2 lingurițe bicarbonat de sodiu
  • 1 cană zahăr
  • 1/2 cană cacao 100% pură
  • 1 1/2 lingurițe extract de vanilie
  • 1 cană apă
  • 1 1/4 căni maioneză (poți folosi maioneză cu conținut scăzut de grăsimi)
  • 1/2 până la 1 cană nuci (opțional)

Glazură de brânză cremă

  • 1 pachet (8 oz) brânză cremă, înmuiată
  • 1 baton de margarină sau unt înmuiat
  • 1 cutie de zahăr pudră (16 oz)
  • 1 linguriță de vanilie

Instrucțiuni

  1. Amestecă făina, bicarbonatul de sodiu, zahărul și cacaoa. Într-un alt bol, amestecă extractul de vanilie, apa și maioneza până devine omogen. Toarnă amestecul de maioneză în amestecul de făină și amestecă bine cu o lingură. Poți folosi și un mixer. Împăturește nucile, dacă folosești. Toarnă în o tavă bundt bine unsă.

  2. Coace în cuptorul preîncălzit la 350°F timp de 40-45 de minute, verificând cu un tester. (Dacă folosești o tavă de 9x13, scade timpul de coacere la 30-35 de minute.) Lasă să se răcească aproximativ 10-12 minute înainte de a scoate din tavă. Poți adăuga chipsuri de ciocolată în acest tort. Glasează cu glazura ta preferată sau presară cu zahăr pudră.

Instrucțiuni pentru glazura de brânză cremă

  • Bate toate ingredientele pentru glazură împreună cu mixerul până devin netede și au o consistență potrivită pentru întindere.

Cuvânt cheie: tort de ciocolată cu maioneză

Înapoi la pagina principală